Cursus EHBO paard

Een cursus EHBO paard in samenwerking met paardenkliniek Hollands Kroon

De belangrijkste kennis en vaardigheden op EHBO gebied

In samenwerking met paardenkliniek Hollands Kroon in Middenmeer organiseren wij deze interessante en interactieve EHBO cursus. 

De EHBO cursus is toegespitst op de meest voorkomende situaties op stal waarbij kennis van EHBO nodig is. We bespreken onder andere wonden, koliek en een dik been. 

De cursus wordt gegeven door een dierenarts verbonden aan paardenkliniek Hollands Kroon. We beginnen met een PowerPoint presentatie met daarin de belangrijkste theorie en daarna een rondleiding over de kliniek. Vervolgens gaan we zelf oefenen met het luisteren naar hart, longen en darmen. Daarna oefenen we met het aanleggen van een noodverband. 

Deze cursus duurt ongeveer 2 á 2,5 uur.

KNHS instructeurs ontvangen 35 licentiepunten op de overige kwalificatie voor het volgen van deze lezing.

Blog voor ruiter en instructeur EquiWorks

Er zijn twee data beschikbaar waarvoor je je in kunt schrijven. Dit zijn zaterdagmiddag 17 februari 2024 en vrijdagavond 23 februari 2024

Op zaterdag 17 februari is de inloop om 13.15 uur en starten we om 13.30 uur. Halverwege de presentatie houden we een kleine koffiepauze. De duur van de cursus is ongeveer 2 uur exclusief pauze. 

Op vrijdagavond 23 februari is de inloop om 19.15 uur en starten we om 19.30 uur. Halverwege de presentatie houden we een koffiepauze. De duur van de cursus is ongeveer 2 uur exclusief pauze. 

Deelname aan deze cursus kost €47,50. Dit is inclusief materiaalkosten en koffie/thee. 

Er zijn slechts 9 plekken per cursus beschikbaar. Reserveer dus op tijd!

Voorwaarden

Deelname is pas definitief na betaling. Afmelden is niet meer mogelijk, wel is het toegestaan om jouw toegangsbewijs door te geven aan iemand anders als je zelf onverhoopt verhinderd bent. (Stuur hiervoor wel een bericht naar info@equiworks.nl om de naamswijziging door te geven).

Omdat wij na aanmelding een plek voor jou reserveren vind er onder geen beding restitutie plaats.

Maak je deelname definitief door inschrijving en betaling via onderstaande button. 

Let goed op de datum waarvoor je je inschrijft!

De cursus wordt gegeven op de locatie van paardenkliniek Hollands Kroon in Middenmeer. 
Waardweg 1, 1775 PJ Middenmeer


Doe je ook mee voor de licentiepunten? Zorg ervoor dat je je KNHS relatienummer op de dag van de bijeenkomst weet/bij je hebt. Middels een presentielijst kunnen wij de aanwezigen doorgeven en kan de KNHS de licentiepunten registreren.