Hoe leert een kind

De online training voor instructeurs die meer willen leren over het leerproces van kinderen

Online training kind

Hoe leert een kind

In deze online training leer je alles over het lesgeven aan kinderen. Van de ontwikkelingspsychologie per leeftijd tot praktische tips en oefeningen voor in de les. 

Je instructie aan kunnen passen aan de leeftijd van het kind

Geef beter les aan kinderen doordat je weet hoe je je instructie moet aanbieden
In deze online training leer je alles over het lesgeven aan kinderen, van 4 tot 18 jaar oud. Van de ontwikkelingspsychologie per leeftijd tot praktische tips en oefeningen voor in de les. 

 

Is deze training geschikt voor jou? Lees gauw verder!

Vraag je je tijdens een rijles aan kinderen weleens af: “Hebben ze vandaag eigenlijk wel iets geleerd?”

Wat leert een kind in een paardrijles

Vraag jij je weleens af of de kinderen wel iets geleerd hebben in jouw les? Past de instructie die je geeft wel bij de leeftijd van het kind?

Ken jij de verschillende ontwikkelingsgebieden? En weet je welke van belang zijn in een paardrijles?

Wil je de verschillende manieren van leren kennen zodat je deze actief kunt gebruiken in je rijlessen?

Wil jij praktische tips voor je rijlessen krijgen zodat elk kind de instructie krijgt die bij hem of haar past?

Dit, en meer, leer je in de online training Hoe leert een kind!

Een aparte tak van sport

Lesgeven aan kinderen is niet makkelijk. Het wordt vaak wel gezien als opstapje naar het lesgeven van fanatieke wedstrijdruiters, maar lesgeven aan kinderen is echt een aparte tak van sport. Je moet als instructeur namelijk goed weten hoe je je instructie aanpast op het kind. Een belangrijke leidraad daarbij is de ontwikkelingspsychologie. Wat is het verschil tussen – bijvoorbeeld – een kind van 6 en een kind van 10? Per leeftijd moet je een kind op de juiste manier benaderen en passende instructies geven. Niet alleen is een 6-jarig kind jonger en waarschijnlijk minder ervaren in het paardrijden, maar ook de ontwikkeling van de hersenen zorgt ervoor dat het kind in een bepaalde leeftijd gevoelig is voor bepaalde prikkels en in een bepaalde fase zit. Als je hier als instructeur onvoldoende kennis van hebt is het lastig om een instructie op het juiste moment en op de juiste manier te geven. 

In de online training Hoe leert een kind nemen we alle fases die een kind doorgaat door, van 4 tot 22 jaar oud. De ontwikkeling van de hersenen stopt namelijk niet op 18-jarige leeftijd (wat wij wel ‘volwassen’ noemen) maar gaat wat langer door. Deze fasen zijn belangrijk om te kennen zodat je kinderen en jongvolwassenen op de juiste manier kunt benaderen. 

 

Blog Paardrijles geven aan kinderen

Hoe leert een kind

 

Leer hoe je een passende instructie aanbiedt aan kinderen van een bepaalde leeftijd.

Hoe weet je of een kind iets geleerd heeft?

Waaraan kun je zien of meten of een kind iets geleerd heeft in jouw paardrijlessen?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden moet je eerst weten wat leren nu eigenlijk is. Welke processen dragen daaraan bij? En op welke manier kun je vervolgens  meten of een kind iets geleerd heeft? 

Voor wie is deze training geschikt?

Deze online training is geschikt voor alle instructeurs die lesgeven aan kinderen, of dit nu privélessen of groepslessen zijn. Ook voor allround manegemedewerkers is deze training geschikt, en voor ouders die meer inzicht willen krijgen in het leerproces van hun kind en eventueel ondersteuning geven tijdens het paardrijden. 

 

Wil jij je lessen verbeteren en ervoor zorgen dat je de kinderen die je lesgeeft nog beter kunt helpen bij het leren paardrijden?

Dan kun je meedoen aan deze training!

 

Je volgt de training online, gewoon thuis, op je eigen tempo. 
De training staat in een online leeromgeving waarin tekst, foto’s en video’s staan. Ook krijg je een e-book met praktische voorbeelden en tips voor jouw lessen.

Screenshot Hoe leert een kind

Manieren om lesstof op te slaan

Om nieuwe lesstof of nieuwe vaardigheden goed te kunnen onthouden is het belangrijk dat het in het langetermijngeheugen terecht komt. De eerste stap van informatie verwerken is echter het binnenkomen in het kortetermijngeheugen. Om een kind tijdens de paardrijles (en andere lessen) te helpen met de lesstof op te slaan in het langetermijngeheugen zijn er vier manieren die je kunt toepassen. 

In deze training bespreken we deze vier manieren die je vervolgens goed kunt toepassen in je paardrijlessen. 

Wat leer je allemaal in deze training?

In de online training bespreken we alle onderwerpen die van belang zijn om goed les te kunnen geven aan kinderen.

Je leert:
– Wat leren is
– Over de verschillende soorten ontwikkeling bij een kind
– Manieren om lesstof op te slaan
– Wanneer een kind iets geleerd heeft
– Per leeftijd wat een kind kan en aankan
– Concrete tips voor in jouw eigen lessen

Wat krijg je allemaal in deze training?

De training bestaat uit: 

– 8 hoofdstukken
– Video’s met praktijkvoorbeelden
– Een e-book met praktische voorbeelden en tips voor jouw lessen –  handig om digitaal of uitgeprint mee te nemen naar je lessen!

Toegang:
Je houdt minimaal een jaar toegang

Als KNHS instructeur ontvang je 35 licentiepunten voor het volgen van deze training

* Na afronding van de training ontvang je een digitaal certificaat. Voor het bijschrijven van de licentiepunten kun je dit certificaat mailen naar academy@knhs.nl o.v.v. je KNHS relatienummer.

Investering

Je krijgt toegang tot deze training voor €37,50. Je verdient je investering terug doordat je praktischer en met meer plezier les kunt geven aan kinderen.