Instructeurs Academy

Beter lesgeven in 12 weken tijd

Beter lesgeven in 12 weken tijd

De Instructeurs Academy. 12 weken lang werken aan je didactische vaardigheden en andere kwaliteiten in een groepstraject met ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Tijdens de instructeursopleiding wordt elke aspirant instructeur goed begeleidt in het lesgeven: Je krijgt les in het lesgeven en jouw lessen worden beoordeeld door ervaren instructeurs. Waarschijnlijk bespreek je jouw lessen en de lessen van medeleerlingen ook met elkaar: Wat gaat er goed en wat kan er beter? 

Hoe zonde is het dat deze begeleiding stopt nadat je je diploma hebt behaald! Je kunt je als instructeur laten bijscholen op allerlei onderwerpen, maar er kijkt nooit meer een ervaren instructeur met je mee om jouw lessen te beoordelen en je nieuwe leerpunten te geven. 

Daar komt nu verandering in!

In een traject van 3 maanden gaan wij samen aan de slag om de kwaliteit van jouw lessen omhoog te brengen. Dit gaan we doen door een combinatie van theorie en praktijk. Je krijgt persoonlijke begeleiding bij jouw eigen leerdoelen en lessen, en we gebruiken de kracht van de groep om elkaar vooruit te helpen en te motiveren!

 

*Wil jij beter leren lesgeven?

*Wil jij jouw hoge niveau van lesgeven behouden?

*Wil je jouw manier van instructie geven opfrissen en ervoor zorgen dat je ook in de toekomst je klanten tevreden houdt en écht kan helpen? 


Dan is deelname aan de Instructeurs Academy iets voor jou!

Instructeurs Academy beter lesgeven in 12 weken

Didactiek
Didactische vaardigheden zijn onmisbaar in het werk van een docent of instructeur. Didactiek is de wetenschapsdiscipline die zich bezighoudt met de vraag hoe kennis en vaardigheden door een leerkracht kunnen worden overgebracht. Didactiek wordt ook wel de kunst van het onderwijzen genoemd. Je kunt als instructeur nog zoveel kennis hebben, maar als je niet weet hoe je deze kennis over moet brengen heeft een leerling er helaas niks aan.

Over mij

Instructeurs Academy Beter paardrijles geven in 12 weken

Ik ben Stephanie Pardaan, instructeurscoach en ontwikkelaar van online trainingen gericht op de paardensportsector. Lesgeven en kennis overdragen is mijn passie en daar help ik jou ook graag bij!

Mijn ervaringen in de sport, het onderwijs en het ondernemen hebben ervoor gezorgd dat ik in 2021 ben begonnen als instructeurscoach. Ik help jou als instructeur graag bij het verbeteren van jouw lessen, zowel inhoudelijk als op didactisch gebied. Ook help ik bij het definiëren van jouw ideale lesklant, je verbale en non-verbale communicatie, financiële zaken, positief opbouwend lesgeven en professionalisering.

Wil je meer lezen over mijn ervaringen? Dat kan op de Over EquiWorks pagina.

Instructeurs Academy: Beter lesgeven in 12 weken

Met een kleine groep instructeurs gaan we werken aan onze didactische vaardigheden. Je krijgt uitleg over verschillende didactische vaardigheden die je als instructeur nodig hebt en je krijgt coaching en begeleiding op basis van jouw eigen lesgeven en jouw leerdoelen.

Het traject bestaat uit een startgesprek, een aantal live sessies, theorie, persoonlijke feedback op jouw lessen en feedback in groepsvorm en een afsluitend gesprek. Alles is erop gericht dat jij in 3 maanden tijd nog beter les gaat geven en jouw instructies nog beter af kunt stemmen op jouw lesklanten.

Je volgt het volledige traject online, vanuit huis. De live sessies worden vooraf ingepland maar zullen ook achteraf terug te kijken zijn. Elke week komt er een les beschikbaar die je dan op een geschikt moment kunt volgen.

 

De Instructeurs Academy is voor instructeurs die:

– feedback willen krijgen op hun eigen lessen
– meer didactische vaardigheden willen leren
– hun lesklanten beter willen kunnen bereiken door de juiste instructie
– zichzelf als instructeur beter in de markt willen zetten
– nieuwe, ideale, klanten willen aantrekken
– connecties willen maken met andere instructeurs en elkaar willen versterken

Je volgt het traject online, vanuit huis.

De lessen staan in een online leeromgeving waarin tekst, foto’s en video’s staan. Ook krijg je elke week een nieuw deel van het werkboek waarin je opdrachten kunt maken om het meeste uit de coaching te halen en jezelf optimaal te ontwikkelen. 

De live sessies worden vooraf ingepland maar zullen ook achteraf terug te zien zijn. Elke week komt er een les beschikbaar die je dan op een geschikt moment kunt volgen. Wel moet je elke week tijd maken om de lessen te volgen en het werkboek in te vullen zodat je niet achter komt te lopen. 

Goed worden in paardrijles geven

De Instructeurs Academy bestaat uit:


– 3 maanden coaching op het gebied van lesgeven en didactische vaardigheden
– Startgesprek om doelen te bespreken
– Live online sessies
– 3 keer een persoonlijke lesbeoordeling bestaande uit feedback, tips en ontwikkelingspunten
– Eindgesprek met evaluatie
– Een besloten community met instructeurs om tips en ervaringen uit te wisselen

 

Veelgestelde vragen

Dit traject is geschikt voor paardensportinstructeurs die beter willen leren lesgeven en didactisch vaardiger en sterker willen worden. Met elk niveau of ervaring kun je meedoen, omdat we gaan werken met persoonlijke leerpunten waar jij beter van wordt.

Dit traject is zowel geschikt voor beginners als voor ervaren instructeurs. Het is wel belangrijk dat je zelf al minimaal enkele lesklanten hebt, omdat deze lessen gebruikt gaan worden voor de evaluatie en de verbeterpunten.

Het programma duurt 3 maanden, van 1 februari 2023 tot 3 mei 2023. We werken 12 weken actief en reserveren de laatste week voor uitloop of onvoorziene omstandigheden. Probeer ongeveer 2 a 3 uur per week te reserveren voor de online sessies, theorielessen en feedbacksessies.  

Ja, ook met een klein aantal lesklanten is dit traject geschikt voor jou. Een van de onderwerpen in het traject is het aantrekken van meer lesklanten, dus dat gaat bijdragen aan jouw groei. Wel is het handig dat je minimaal 2 a 3 lesklanten hebt, vanwege de feedback die je gaat krijgen op je eigen lessen en de oefeningen die je aan de hand van de training moet uitvoeren.

Nee. Elke paardensportinstructeur kan meedoen met dit traject, of je nu springen of dressuur lesgeeft, of western, voltige, of …? Het is juist leuk als er instructeurs uit verschillende disciplines meedoen! De Instructeurs Academy richt zich op didactische vaardigheden die je nodig hebt als paardensportinstructeur. Beter leren lesgeven dus. Twijfel je of jouw vakgebied ook past in dit traject? Neem contact met mij op!

De Instructeurs Academy is niks voor jou als je van mening bent dat jij niet of nauwelijks kunt groeien in het lesgeven. Ook als je te weinig tijd hebt om te investeren in jouw eigen ontwikkeling raad ik je af om mee te doen aan deze editie van de Instructeurs Academy.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Neem contact met mij op! In een (telefonisch) gesprek bespreek ik graag met je of dit traject bij jou en jouw ontwikkeling past. Je kunt een mailtje sturen naar info@equiworks.nl of het contactformulier invullen.

Investering

Wat kost dit uitgebreide traject inclusief persoonlijke coaching jou?

Inzet: Je bent bereid om serieus aan de slag te gaan met de theorielessen, de persoonlijke coaching en de feedback. Ook is het belangrijk dat je respectvol omgaat met de andere deelnemende instructeurs en helpt elkaar te inspireren en te motiveren.

Tijd: 2 a 3 uur per week. Daarnaast probeer je zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de live (online) sessies.

We starten op 1 februari 2023. Het traject loopt tot 3 mei. (12 weken en 1 week uitloop)

Kosten: Deelname aan dit traject kost je €470 excl. btw. Dit betreft een pilot omdat we de Instructeurs Academy voor het eerst in deze vorm doen. Je kunt nu dus voor een voordelig tarief instappen omdat ik het enorm zou waarderen als je tijdens dit traject feedback geeft om het nog verder te optimaliseren.

 

Interesse in de Instructeurs Academy: Beter lesgeven in 12 weken?

Vul dan het aanvraagformulier in.


Het invullen van het aanvraagformulier is geheel vrijblijvend. Aan de hand van het aanvraagformulier stuur ik je een korte vragenlijst en als we aan de hand daarvan een match zijn neem ik persoonlijk contact met je op voor een intake gesprek. We bespreken dan samen of deelname aan de Instructeurs Academy voor jou een goede stap is. Je zit nog nergens aan vast tot je akkoord geeft aan deelname aan dit traject.

Aanvraagformulier