Lesbeoordeling

 

Tijdens de instructeursopleiding wordt elke aspirant instructeur goed begeleidt in het lesgeven: Je krijgt les in het lesgeven en jouw lessen worden beoordeeld door ervaren instructeurs. Waarschijnlijk bespreek je jouw lessen en de lessen van medeleerlingen ook met elkaar: Wat gaat er goed en wat kan er beter?

Hoe zonde is het dat deze begeleiding stopt nadat je je diploma hebt behaald!


Je kunt je als instructeur laten bijscholen op allerlei onderwerpen, maar er kijkt nooit meer een ervaren instructeur met je mee om jouw lessen te beoordelen en je nieuwe leerpunten te geven.


Lesbeoordeling paardrijles
  • Wil jij heldere instructies kunnen geven?

  • Vraag jij je weleens af of jouw instructie didactisch gezien correct is?

  • Ben je nieuwsgierig naar jouw presentatie in de rijbaan?

  • Spreek jij jouw lesklanten met de juiste toon aan?

  • Wil je graag persoonlijke feedback van een ervaren instructeur, docent en coach?    Door jouw les te laten beoordelen krijg je uitgebreide feedback waarmee je didactisch gezien sterker wordt en jouw lessen naar een hoger niveau kunt tillen!

Persoonlijke feedback

Met deze lesbeoordeling geef ik feedback op jouw les. Ik richt me voornamelijk op jouw didactische vaardigheden in de rijbaan. Je krijgt tips om sterker les te geven en jouw didactische vaardigheden te verbeteren. Heb je een specifieke hulpvraag? Laat dit dan vooraf aan de beoordeling aan mij weten! Dan kijk ik specifiek mee naar dat leerpunt.

Didactiek

Didactische vaardigheden zijn onmisbaar in het werk van een docent of instructeur. Didactiek is de wetenschapsdiscipline die zich bezighoudt met de vraag hoe kennis en vaardigheden door een leerkracht kunnen worden overgebracht. Didactiek wordt ook wel de kunst van het onderwijzen genoemd. Je kunt als instructeur nog zoveel kennis hebben, maar als je niet weet hoe je deze kennis over moet brengen heeft een leerling er helaas niks aan.

 

Mijn ervaringen in de sport, het onderwijs en het ondernemen hebben ervoor gezorgd dat ik in 2021 ben begonnen als instructeurscoach. Ik help jou als instructeur graag bij het verbeteren van jouw lessen, zowel inhoudelijk als op didactisch gebied. In deze lesbeoordeling kijk ik vooral naar het didactische stuk. Ik let dan op dingen zoals:

-Geef je duidelijke instructies
-Ben je theoretisch voldoende onderlegd en neem je ook je momenten om de theorie aan je leerlingen uit te leggen
-Ben je goed verstaanbaar
-Ben je eerlijk en respectvol tegenover ruiter en paard
-Kun je goed inspireren en motiveren
-Kun je goed variëren in je uitleg
-Werk je veilig en verantwoordelijk

-…


Dit zijn enkele punten waarop je als instructeur beoordeeld kan worden en waar je je in kunt verbeteren. Je ontvangt een uitgebreid ingevuld feedbackformulier waarin je goede punten en aandachtspunten genoemd worden. Ook krijg je tips om jezelf op didactisch gebied te verbeteren zodat je de kwaliteit van je lessen omhoog kunt brengen!

Voor wie is deze lesbeoordeling geschikt?

De lesbeoordeling is geschikt voor alle instructeurs die feedback willen ontvangen op hun les. 

Wil jij investeren in jezelf, beter lesgeven, heldere instructies kunnen geven, theoretisch goede onderbouwing kunnen geven of is er een ander specifiek leerpunt wat je hebt en waar je graag op gecoacht wilt worden? Dan is deze lesbeoordeling geschikt voor jou!

 

De lesbeoordeling wordt gedaan op basis van een video die jij instuurt. Deze video is minimaal 15, maximaal 40 minuten lang en moet van goede kwaliteit en goede verstaanbaarheid zijn. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Een ideale situatie is wanneer jij als instructeur volledig in beeld bent zodat ook jouw houding en non-verbale communicatie beoordeeld kunnen worden. Bij een opgenomen les in een buitenbak kun je het beste filmen met rustig weer. Harde wind en/of regen geeft veel ruis in een video en maakt beoordelen lastiger.

Succesvol Zelfstandig Instructeur
Lesbeoordeling EquiWorks

Kosten

Voor de lesbeoordeling betaal je €65. Na betaling stuur je je video naar info@equiworks.nl, bij voorkeur via WeTransfer. Na ontvangst van je video ontvang je binnen 1 week de feedback op het door jou opgegeven e-mailadres. (Kijk ook in je spam).

Laat je binnen 3 maanden tijd een 2e lesbeoordeling doen om je ontwikkeling te laten beoordelen? Deze kost dan €40