Stemwerk voor Instructeurs

Dé online stemtraining voor paardensportinstructeurs. Op een gezonde en duurzame manier je stem gebruiken en voldoende volume creëren in de rijbaan.

Stemgebruik voor paardensport instructeurs

Stemwerk voor Instructeurs

In deze online training krijg je belangrijke tips en oefeningen om je stem op een gezonde en duurzame manier te gebruiken. Je leert hoe je een groot volume kunt creëren in de rijbaan zonder je stem te overbelasten. Een belangrijke vaardigheid voor elke instructeur!

 

Deze training is gemaakt in samenwerking met Janine de Widt. Janine heeft jarenlange ervaring als logopediste en stemcoach en vat alles samen in het concept Werkende Stemmen. 

 

Stemwerk voor Instructeurs is op maat gemaakt voor instructeurs in de paardensportsector voor duurzaam gebruik en behoudt van je stem!

Leer belangrijke tips en tricks om je stem goed te gebruiken

Gebruik je stem op een gezonde en duurzame manier
In deze online training leer je hoe je stem werkt en hoe je je eigen stem op een gezonde en duurzame manier kunt gebruiken, zonder je stembanden te overbelasten. De training richt zich op alle onderdelen die deel uitmaken van je stem, zoals onder andere je houding, ademhaling, gezonde voeding en volume. Nuttige tips en praktische oefeningen zorgen ervoor dat jij zelfstandig aan de slag kunt met een goed stemgebruik!

 

Is deze training geschikt voor jou? Lees gauw verder!

Heb je na het lesgeven weleens last van een geïrriteerd of vermoeid gevoel in je keel? Of merk je dat je stem weleens overslaat bij het geven van instructies?

Instructeur last van je stem

Heb je na het lesgeven weleens last van een geïrriteerd of vermoeid gevoel in je keel? 

Heb je moeite om voldoende volume te creëren door de hele rijbaan, of slaat je stem weleens over?

Of klink jij weleens schreeuwerig als je ruiters aan de andere kant van de rijbaan probeert te bereiken?

Raak je weleens buiten adem tijdens het lesgeven? En wil je weten hoe je dit kunt oplossen?

Wil jij weten hoe je je stem gezond kunt houden, om je stem levenslang goed te kunnen gebruiken?

 

Dit, en meer, leer je in de nieuwe online training Stemwerk voor Instructeurs!

Een belangrijk instrument

Als instructeur is je stem je belangrijkste instrument. Zonder stem kun je niet functioneren. Je gebruikt je stem constant, of je nu met of zonder headset werkt. Het is belangrijk dat je met je stemgeluid de hele rijbaan kunt bereiken, zonder je stem te overbelasten. Als overbelasting eenmaal ontstaat is het lastig om hier nog vanaf te komen. 

Door verschillende delen van je lichaam goed samen te laten werken kun je een goed stemgebruik creëren. Onder andere je houding, je ademhaling en je stembanden werken samen om jou je beroep als instructeur goed te laten uitoefenen. 

In de online training Stemwerk voor Instructeurs bespreken we alle onderwerpen die relevant zijn bij goed stemgebruik. Door de unieke samenwerking van een ervaren docent/instructeur met een logopedist/stemcoach geeft deze training instructeurs in de paardensportsector alle handvatten die nodig zijn voor een correct en prettig stemgebruik. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je leerlingen!

Stemwerk voor instructeurs

Hoe je op een prettige en gezonde manier instructies kan geven zonder daarbij je stem te overbelasten.


Oók bij het gebruik van een headset is het belangrijk dat je je stem op de juiste manier gebruikt. Je hoeft misschien een minder hoog volume te bereiken met je stem, toch is het toepassen van de stemregels en het inzetten van de verschillende houding- en opwarmoefeningen superbelangrijk bij jouw werkzaamheden als instructeur, zowel met als zonder headset!

Opwarmoefeningen voor je stem

Elke instructeur weet dat de losrijfase een hele belangrijke fase is. Je biedt de juiste oefeningen aan je paard aan om spieren te laten opwarmen en klaar te maken voor het zwaardere werk. Voor je stem geldt hetzelfde. Maar doe jij weleens opwarmoefeningen voor je stem?

De stembanden en structuren die daarmee samenwerken moeten ook opwarmen voordat je ze gaat gebruiken voor het zwaardere werk. En toch doen de meeste instructeurs dat niet!

In deze training leer je met een aantal leuke en praktische opwarmoefeningen hoe je je stem kunt opwarmen voordat je gaat lesgeven. Heel belangrijk voor een duurzaam gebruik van je stem!

Voor wie is deze training geschikt?

De online training is geschikt voor álle instructeurs in de paardensportsector. Eigenlijk is een stemtraining zoals deze geschikt voor iedereen die zijn stem professioneel gebruikt, van sportinstructeur tot docent. 

 

Herken jij jezelf in 1 of meer van onderstaande punten?

– Je wilt je stem je leven lang gezond kunnen gebruiken
– Je wilt graag weten hoe je stem nou eigenlijk werkt
– Je wilt weten hoe jouw lichaamshouding van invloed is op je stemgebruik
– Je wilt leren om je ademhaling goed in te zetten om je stem optimaal te kunnen gebruiken
– Je wilt leren hoe je op een gezonde manier voldoende volume kunt krijgen voor in de rijbaan


Dan is de training zeker geschikt voor jou!

 

Je volgt de training online, gewoon thuis, op je eigen tempo. 
De training staat in een online leeromgeving waarin tekst en video’s staan. Ook krijg je een e-book waarin opdrachten staan en waarin alle belangrijke informatie nog eens terug te lezen is. 

Stemwerk voor Instructeurs screenshot

Lesgeven zonder je stem te overbelasten

Het geven van paardrijles is een actief beroep. Je geeft les in een grote open ruimte, regelmatig ook in de wind of de regen. Hoe zorg je ervoor dat je stem goed blijft? Een oplossing kan zijn om met instructieset les te geven, maar zeker bij groepslessen bestaat die mogelijkheid niet altijd. Door te letten op je ademhaling, volume, tempo en intonatie maak je je instructies duidelijk en leuk, zonder je stem te overbelasten.

Wat leer je allemaal in deze training?

In de online training bespreken we de meest belangrijke onderwerpen voor een goed stemgebruik

Je leert:
– Maar liefst 11 stemregels om je stem in de basis gezond te houden
– Wat je stem nou eigenlijk is met behulp van de anatomie van je stembanden
– Hoe je je stemgebruik kunt optimaliseren door een goede lichaamshouding
– Wat de invloed van ademhaling is op je stemgebruik
– Hoe je op een gezonde manier een goed volume in de rijbaan aan kunt nemen
– Een aantal leuke en praktische opwarmoefeningen om je stem dagelijks warm te maken voor gebruik


Stemtraining en stemgebruik voor paardensport instructeurs

Wat krijg je allemaal in deze training?

De training bestaat uit: 

– Zes hoofdstukken
– Zes video’s, met meer dan 50 minuten aan praktische kennis en oefeningen!
– Een e-book met opdrachten en alle belangrijke informatie

Toegang:
Je houdt minimaal een jaar toegang

 

Investering

Wat kost deze training jou?

Inzet. Je wilt jouw stemgebruik echt verbeteren en gaat dus serieus aan het werk met de oefeningen uit de video’s! Een stemtraining heeft alleen zin als je ook daadwerkelijk aan de slag gaat met de oefeningen. 

Kosten: € 79