Werkvormen in de paardrijles

Een webinar voor paardensportinstructeurs die variatie aan willen brengen in hun lessen

onderwijs werkvormen paardrijles instructeur

Werkvormen in de paardrijles

In dit webinar vertel ik je alles over het gebruiken van werkvormen in de paardrijles.

In het onderwijs wordt het gebruik van werkvormen toegejuicht, terwijl hier in de paardensport nog te weinig bewust mee wordt omgegaan.

Geef ruiters meer zelfvertrouwen en motivatie

Waarom werkvormen?

Het inzetten van verschillende werkvormen kan meerdere redenen hebben. Je wilt bijvoorbeeld een energizer gebruiken om je lesklanten weer actief te maken, voorkennis activeren, samenwerken stimuleren of de geleerde theorie samenvatten. In het algemeen zorgt het afwisselen van verschillende werkvormen ervoor dat leerlingen gemiddeld gezien beter presteren, vaker zelf nieuwe ideeën en oplossingen gaan aandragen, en actiever en zelfstandiger worden. Ook krijgen ze meer zelfvertrouwen en raken ze meer gemotiveerd.

De beste plek om didactische werkvormen in te zetten is natuurlijk het onderwijs, maar ook paardrijlessen profiteren van het gebruik van verschillende werkvormen! 

Je kent vast wel lesklanten die eerst 100 vragen stellen en alles tot in detail willen weten voordat ze beginnen, maar ook zijn er ruiters die het eerst gewoon 10 keer gaan proberen en later wel vragen komen stellen over hoe ze een bepaald stukje beter kunnen doen.

Dat is al een variatie in werkvormen!

Elke persoon heeft zijn eigen leerstijl en daarmee ook een voorkeur voor een bepaalde werkvormen. Door verschillende werkvormen in je lessen af te wisselen bereik je al je leerlingen op een manier die passend is voor hun. Daarmee verbeter je het leerproces en help je je leerlingen tot betere resultaten te komen! 

Je bekijkt het webinar het beste via een laptop of tablet. Ook via je telefoon kun je het webinar bekijken, echter is de lay-out van het scherm dan iets minder duidelijk zichtbaar. 

Werkvormen in de paardrijles

Wat krijg je in dit webinar?

Het opgenomen webinar duurt ruim 18 minuten. In dit webinar vertel ik je wat werkvormen zijn en wat het belang van het gebruik van werkvormen is. Ik leg een aantal specifieke werkvormen uit die je kunt gebruiken in een paardrijles, en geef praktische tips en voorbeelden. 

Het webinar kost €7.


Je kunt dit webinar tijdelijk gratis bekijken! Wel zou ik het dan heel erg waarderen als je na het kijken een review voor mij achter wilt laten.