Masterclass Sportfysiologie paard met Carolien Munsters

Een interessante masterclass voor iedereen die op wat voor manier dan ook te maken heeft met het trainen van paarden

Wil jij weten hoe je je paard optimaal kunt trainen?

Op vrijdagavond 24 mei komt Carolien Munsters naar Heerhugowaard om een Masterclass te geven over de sportfysiologie van het paard. 

Carolien Munsters is in 2013 gepromoveerd in de sportfysiologie van het paard aan de faculteit Diergeneeskunde Utrecht. Met Equine Integration heeft ze al vele topsporters mogen begeleiden. Zo is ze al ruim tien jaar officieel adviseur van het Olympisch Eventing Team. Ze begeleid ruiters bij de fysieke training van hun paard door middel van fittesten en specifieke trainingsprogramma’s. Op deze manier heeft ze al bijgedragen aan de Olympische Spelen van Londen, Rio, Tokyo en diverse Europese en wereldkampioenschappen.

Goede paardrijles challenge

Op deze avond begint Carolien met het bespreken van de basis van de trainingsleer voor paarden waaronder ook het gebruik van dekens en bandages vallen, het koelen van je paard en het plannen van bepaalde typen trainingen zoals intensieve trainingen of hersteltrainingen. Er wordt besproken wanneer je uithoudingsvermogen en wanneer je kracht traint, hoe je overtraining kunt voorkomen en hoe een hartslagmeter ingezet kan worden bij het optimaliseren van je training. 

Vervolgens komen er 2 of 3 verschillende combinaties in de baan die met een hartslagmeter gaan rijden.

Carolien zal ons met behulp van de hartslagmeters uitleggen hoe zwaar de training voor de paarden is en wat een geschikt trainingsschema voor dit paard zal zijn. De verschillen tussen verschillende rassen (zoals bijvoorbeeld een Fries en een KWPN’er) en jonge paarden en juist verder opgeleide paarden hopen we op deze manier goed te kunnen laten zien.

Na afloop is er voldoende ruimte om vragen te kunnen stellen.

We starten op vrijdagavond 24 mei om 19.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur.

Deelname aan deze workshop kost €67,50. Dit is inclusief 1 consumptie. (Op de locatie is geen pinapparaat aanwezig. Wil je meer dan 1 consumptie nuttigen raden we je aan om contant geld mee te nemen)

Als KNHS instructeur ontvang je 35 licentiepunten voor het volgen van deze masterclass. (zorg ervoor dat je je KNHS relatienummer bij de hand hebt tijdens de masterclass, deze gebruiken wij om jouw aanwezigheid door te geven aan de KNHS waarmee de licentiepunten worden geregistreerd).

Voorwaarden

Deelname is pas definitief na betaling. Afmelden is niet meer mogelijk, wel is het toegestaan om jouw toegangsbewijs door te geven aan iemand anders als je zelf onverhoopt verhinderd bent. (Stuur hiervoor wel een bericht naar info@equiworks.nl om de naamswijziging door te geven).

Omdat wij na aanmelding een plek voor jou reserveren vind er onder geen beding restitutie plaats.

Maak je deelname definitief door inschrijving en betaling via onderstaande button. 

De masterclass wordt gegeven op pension- en trainingsstal Mark Mul. Rustenburgerweg 120, 1703 RZ Heerhugowaard.*Wij zoeken ook combinaties die willen rijden op deze avond. Wil jij meerijden? Stuur dan een mail naar info@equiworks.nl met daarin info over jou en het paard, zoals ras, leeftijd, discipline en africhtingsgraad. Wij kiezen uiteindelijk zelf de combinaties uit uit iedereen die zich heeft opgegeven. Dit om zoveel mogelijk verschil te kunnen laten zien aan het publiek.