Lesgeven aan kinderen met ADHD en autisme

Online training voor paardensportinstructeurs die meer kennis willen opdoen over het lesgeven aan kinderen met ADHD en autisme

Lesgeven aan kinderen met ADHD en autisme

Lesgeven aan kinderen met ADHD en autisme

In deze online training leer je meer over het lesgeven aan kinderen (en volwassenen) met ADHD en autisme. Vooral op maneges en rijverenigingen is de kans groot dat je kinderen met ADHD of autisme tegenkomt. Deze training geeft je informatie en praktische tips over het geven van instructie aan deze doelgroep.

De juiste benadering gebruiken bij kinderen met ADHD of autisme

Krijg concrete tips om les te geven aan deze doelgroep
In deze online training leer je meer over de meest voorkomende kenmerken van ADHD en autisme, over de moeilijkheden en de sterke punten en krijg je praktische tips om om te gaan met ADHD of autisme in de paardrijles.

Is deze training geschikt voor jou? Lees gauw verder!

Autisme in de paardrijles

Krijg jij weleens kinderen in je les met ADHD of autisme en vraag je je af of je wel de juiste benadering gebruikt?

Heb jij weleens het gevoel dat je maar moeilijk contact kunt krijgen met een lesklant met autisme?

Heb je weleens les proberen te geven aan een kind met ADHD en lukt het je maar niet om zijn of haar aandacht te vangen?


In deze online training Paardrijles geven aan kinderen met ADHD of autisme krijg je theoretische én praktische info om hier op de juiste manier mee om te gaan!

Leren van het onderwijs

In het onderwijs wordt er veel tijd besteed aan bijscholingen voor docenten op het gebied van ADHD en autisme. Omdat deze diagnoses steeds vaker voorkomen in het reguliere onderwijs is het belangrijk dat docenten goed weten hoe ze deze leerlingen op de juiste manier kunnen begeleiden.

Ook in de paardensport komen we kinderen (maar ook volwassenen!) met ADHD of autisme tegen. Toch is het voor paardensportinstructeurs nog niet heel gebruikelijk om zich bij te laten scholen op deze onderwerpen, terwijl het enorm waardevol is!

In deze online training leer je de basiskennis over ADHD en autisme die elke docent of paardensportinstructeur zou moeten hebben!

Instructeurs Academy Beter paardrijles geven in 12 weken

 

 

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan als docent in het middelbare onderwijs deel ik graag met jullie in deze training. Volledig toegespitst op het paardrijden, zodat je met praktische tips aan de slag kunt!

Studiemiddagen, bijscholingen en ervaring opdoen in de praktijk

Als 2e graads docent in het middelbaar onderwijs in de vakken Natuurkunde, Scheikunde en Biologie, kwam ik zeer regelmatig kinderen tegen met de diagnose ADHD of autisme. In het onderwijs wordt er steeds meer aandacht besteed aan de kennis van docenten op dit gebied. Zo kregen we zeer regelmatig studiemiddagen en bijscholingen over ADHD en autisme, en was er altijd de mogelijkheid om als docent meer begeleiding te krijgen voor de omgang met specifieke diagnoses of specifieke kinderen.

Geen enkel kind is hetzelfde, maar door duidelijke handvatten te krijgen konden wij als docenten de beste begeleiding bieden aan verschillende kinderen met verschillende diagnoses. Ook in de paardensport is deze kennis ontzettend waardevol!

Voor wie is deze training geschikt?

Deze online training is geschikt voor alle instructeurs die basiskennis op willen doen over de onderwerpen ADHD en autisme. Voornamelijk instructeurs die lesgeven op maneges of rijverenigingen zullen waarschijnlijk weleens leerlingen tegenkomen met een specifieke hulpvraag op dit gebied, en dan is de kennis uit deze training enorm waardevol!

Voor wie is deze training niet geschikt?

Als jij als instructeur al eens een verdiepende of uitgebreide opleiding hebt gevolgd over ADHD en autisme of als je misschien ook werkzaam bent in het onderwijs als docent dan is de kennis in deze training jou waarschijnlijk al bekend. Je bent natuurlijk altijd welkom om mee te doen aan de training, maar wellicht is de informatie voor jou dan niet nieuw.

Als je je wilt specialiseren in het lesgeven aan deze doelgroep dan raden we aan om een volledige, specialistische opleiding te volgen. Deze online training is dan (veel) te beperkt.

Je volgt de training online, gewoon thuis, op je eigen tempo.

De training staat in een online leeromgeving waarin tekst, voorbeelden en tips staan. De training blijft minimaal een jaar toegankelijk, zodat je na  het afronden altijd nog eens terug kunt kijken!

Kenmerken van ADHD

Wat leer je allemaal in deze training?

In deze online training bespreken we de basiskennis die je nodig hebt om te kunnen lesgeven aan kinderen met ADHD en autisme. Dit is géén uitgebreide opleiding waarmee je je specialist kunt noemen in dit onderwerp!

Je leert:
– Wat ADHD en autisme inhouden
– Wat de kenmerken van ADHD en autisme zijn
– Wat de oorzaken en mogelijke behandelingen voor ADHD en autisme zijn
– Welke moeilijkheden naar voren komen bij deze diagnoses
– Welke sterke punten kinderen met ADHD en autisme hebben
– Hoe je als instructeur om kunt gaan met ADHD en autisme in de paardrijles
– Voorbeelden, praktijksituaties en praktische tips

Als KNHS instructeur ontvang je 35 licentiepunten voor het volgen van deze training

* Na afronding van de training ontvang je een digitaal certificaat. Voor het bijschrijven van de licentiepunten kun je dit certificaat mailen naar academy@knhs.nl o.v.v. je KNHS relatienummer.

Investering

Voor slechts €34,50 doe je mee aan deze training! Het kost naar verwachting anderhalf á twee uur van je tijd om deze training te volgen en af te ronden.