Lesgeven en kennis overdragen is mijn passie

Over mij

Ik ben Stephanie Pardaan, instructeurscoach en ontwikkelaar van online trainingen gericht op de paardensportsector. Lesgeven en kennis overdragen is mijn passie en daar help ik jou ook graag bij!

De sport
De liefde voor paarden en paardensport ligt aan de basis van alles wat ik de afgelopen jaren gedaan heb. Al van jongs af aan was ik niet weg te slaan op de manege en, na het hebben van verzorgpony’s en bijbaantjes op een manege kon ik in 2006 eindelijk de paardensportopleiding aan NHB Deurne volgen. Een fantastische tijd waarin ik het meeste plezier haalde uit de anatomie- en fysiologielessen, het rijden en het kijken naar de rijlessen van anderen. Uren hebben we doorgebracht langs de bakrand, luisterend naar de verschillende instructeurs. Na Deurne heb ik enkele jaren op een trainingsstal gewerkt en zelf meerdere paarden op wedstrijd uitgebracht tot het ZZ springen en het Z dressuur.

Het onderwijs
De paardensportopleiding van Deurne combineerde ik met een docentenopleiding aan Stoas Hogeschool. Hier ontdekte in mijn passie voor het lesgeven en het schrijven van lesmateriaal. Als afstudeerproject schreef ik de lesmodule Management Situations in the Equine Industry voor een agrarische hogeschool in Finland. Ik mocht zelf 3 maanden doorbrengen in het koude Finland om deze lesmodule te doceren aan een groep tweede- en derdejaars studenten. Nadat ik enkele jaren op een trainingsstal gewerkt heb ben ik les gaan geven op verschillende middelbare scholen in de vakken natuurkunde, scheikunde en biologie. In het onderwijs volgde ik veel bijscholingen op het gebied van didactiek, positief opbouwend lesgeven en coaching.

Ondernemen
Het ondernemen kriebelde bij mij al lange tijd. Naast mijn baan in het onderwijs ben ik in 2014 gestart met EquiWorks. In eerste instantie organiseerde ik workshops op maneges, waarin bepaalde theoretische onderwerpen centraal stonden. In 2017 ben ik hiernaast ook één, en daarna nog een tweede, webshop begonnen. In 2021 heb ik beide webshops verkocht én mijn baan in het onderwijs opgezegd om mij volledig op EquiWorks te kunnen richten. In al die jaren heb ik veel leuke (en minder leuke…) ervaringen opgedaan in het ondernemen waardoor ik goed weet voor welke uitdagingen je als zelfstandig ondernemer komt te staan.

En nu….
Al mijn ervaringen in de sport, het onderwijs en het ondernemen neem ik mee in mijn werk als instructeurscoach. Ik help jou als instructeur graag bij het verbeteren van jouw lessen, zowel inhoudelijk als op didactisch gebied. Ook help ik bij het vinden van jouw ideale lesklant, je verbale en non-verbale communicatie, financiële zaken, positief opbouwend lesgeven en professionalisering. Daarnaast blijf ik trainingen ontwikkelen over relevante onderwerpen, zowel voor instructeurs als voor ruiters!

Stephanie Pardaan